Palm Inc. op zijn gat?

Posted by danny on maart 21, 2008
Palm, Smartphones, portable

In de New York Times van vandaag (of gisteren) was te lezen dat de opbrengsten van Palm Inc.  vorig jaar met 24% zijn gedaald, afgezet tegen een groei van 11,4% het jaar daarvoor.

Niet geheel vreemd aan gezien het marktaandeel de afgelopen jaren alleen maar is gedaald. In de zakelijke markt is de Blackberry van RIM met mijlen voorsprong de marktleider met iPhone en Nokia als gevaarlijke outsiders. De Treo, met het Palm Os waar waarschijnlijk sinds de middeleeuwen niks meer aan is gedaan, heeft de strijd kansloos verloren.

In de herziene marktstrategie probeert Palm weer voet aan de grond te krijgen in de ‘normale’ consumentensector, waar de Blackberry samen met de iPhone de septor zwaaien. Gezien de markertingpower van beide concurrenten lijkt dit een op voorhand verloren zaak. Echter Palm probeert de smartphone wereld opnieuw te herroveren van onderen af met de Centro. een goedkoop instapbroertje van de Treo, om zodoende de ‘gewone zielen’ te introduceren in de smartphonemarkt. Wederom bevat de Centro Palm Os Stone Age Edition, maar gezien het prijskaartje van $99 een goed totaal plaatje.

De vraag is alleen: Kan Palm Os op korte termijn een nieuwe versie maken van, het altijd goede maar verouderde, Palm Os maken. Zo ja, dan kan Palm klanten binden en over een paar jaar een duurder model aansmeren. Zo niet, dan is Palm gedoemd te worden bedolven onder de concurrentie.

Reageren?

Geef een reactie

WP_Big_City