R.I.P. Xbox360

Posted by danny on december 17, 2006
Gaming, XBox360

Als of de duvel er mee speelt, na alle kritiek over de PS3(-hype) heeft gisteren mijn Xbox360 de geest gegeven. Nadat ik mijn save game van Gears of War had opgestart, bevroor mijn scherm en kon ik alleen nog maar rebooten. Na de reboot echter crashde de machine al bij het opstartscherm. Nog een reboot leverde geen beeld en 3 rode knipperende controller-lampjes op.

XBOX360 lockup

Na wat speurwerk op het internet bleek dit een veel voorkomend hardware probleem van de Xbox360 te zijn. Er zijn echter wel wat quickfix routines (zowel op de Microsoft ondersteuningsites als particuliere oplossingen) maar geen konden mijn geliefde Xbox360 nog redden.

Uiteindelijk de servicelijn gebeld van Mickeysoft. Een dame met een behoorlijk duitse tongval, denk aan Annie Friesinger (licht opwindend trouwens), Registreerde met mij de machine en instrueerde dat de Xbox moest worden opgestuurd met bemiddel van UPS en dat na versturen van de machine nog een kleine 15 dagen nodig waren om de Xbox weer bij mij op de stoep te kunnen krijgen.

Ok, ik moet er ongeveer drie weken zonder. Daar kan ik mee leven. Maar onderzoek op het internet levert wel hele vreemde verhalen op. Ten eerste moeten amerikaanse klanten met gelijksoortige problemen opdraaien voor de kosten ($113). Schijnbaar hanteren ze in amerika 1 jaar garantie en in europa twee jaar. Daarnaast zijn er sommige mensen die al drie keer hun Xbox360 hebben moeten laten repareren. Schijnbaar is er geen kantenklare oplossing om het probleem te verkomen.

Daarnaast blijkt het zo te zijn dat je een nieuwe Xbox360 krijgt. Men mag er vanuit gaan dat het hier om refurbished machines gaat, waar dus hardwarematig geen definitieve oplossing is toegepast. Men kan dus alleen maar concluderen dat het hier om een construtie-/ontwerpfout gaat waar voor geen oplossing KAN worden geintroduceerd, aangezien dan miljoenen apparaten niet kunnen worden gerefurbished en dus kapitalen zouden moeten worden geinvesteerd om nieuwe machines te verspreiden.

Reageren?

Geef een reactie

WP_Big_City