Archive for februari, 2009

Mac Mini Home Entertainment System

Posted by danny on februari 25, 2009
Apple, Audio & Hi-fi, Consumenten electronica, Media Center / No Comments

De komende weken zal ik uitgebreid proberen mijn eerste schreden in de wereld van je “Mac Mini Home Entertainment Center”. Het uitgangspunt van het HEC is dat je zelf bepaald welke functionaliteit haalt uit de verschillende onderdelen en tot hoever je wilt gaan. De methode die ik ga beschrijven aankomende weken zal zeker niet goedkoop zijn, maar bedenk wel dat voor elk component wat besproken wordt wel een goedkoper, wellicht eenvoudiger, alternatief is. Het uitgangspunt is een 1080p systeem met 5.1 Surround Sound dat van alle gemakken is voorzien.

Het hele traject van het creëren van je eigen Home entertainment systeem bestaat uit een aantal componenten:

  • Receiver;
  • Media Center (Mac Mini);
  • Media Center software (Plex/XBMC);
  • HD LCD TV;
  • Blu-ray speler;
  • Satteliet speakersysteem;
  • Universele Afstandsbediening;
  • Digitale kabel decoder;
  • Eventuele extra “perks”.

Per component zal ik de mogelijkheden voorleggen en de valkuilen blootleggen. Meer in de volgende blogpost.

Tijdelijke nieuwe vormgeving

Posted by danny on februari 25, 2009
Dan's Column / No Comments

Zoals je kunt zien heb ik (tijdelijk) een nieuwe vormgeving op mijn blog gezet. Voorlopig houd ik het even bij dit standaard Wordpress-thema. Belangrijkste was dat ik een compleet nieuwe versie van Wordpress heb geinstalleerd, wat het beheer en onderhoud weer wat comfortabeler maakt.

Advertentiefraude

Posted by danny on februari 04, 2009
Media, advertentiefraude / No Comments

Vandaag een nieuwe dag. Ik werd vanochtend gebeld door een partij die meende slachtoffer te zijn van een van mijn blog posts met betrekking tot advertentiefraude. Ik laat ik de post staan, maar heb ik het betreffende bedrijf en publicatie er uit verwijderd.

Nogmaals, de goede daargelaten, wantrouw telefonische verkoop van advertenties per definitie. Het Steunpunt Acquisitiefraude kan je inzicht geven in de betrouwbaarheid van de wederpartij, naar aanleiding van het aantal klachten.

Vraag altijd door over afzetgebied, doelgroep, circulatie, etc. Vraag ook naar lidmaatschap NUV (Nederlandse Uitgevers Verbond).