Archive for juli, 2008

BigDog, 4 legged robot

Posted by danny on juli 30, 2008
Engineering, Robotica, Uncategorized / No Comments

elke tech-minnend persoon heeft wel eens de ASIMO robot van Honda gezien. Zeker de laatste generatie geeft toch het vermoeden dat de mens dienende robot niet ver weg meer is.

Boston Dynamics heeft het niet over de menselijke boeg gegooid maar die van de viervoeter. De robot heeft dus vier poten wat het meer mogelijkheden geeft op moeilijke en oneven terreinen. Deze robot is compact en heeft een zeer geavanceerd correctie systeem wat het mogelijk maakt omzich op ijs en rotsen te corrigeren op het moment dat de balans wegvalt. De robot wordt ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Ministerie van defensie maar ook civiele doeleinden zijn er genoeg te bedenken.

Bekijk even het filmpje op de site. De robot is beweging heeft een surreëel apparaat met een zeer realistische (lees: freaky) motoriek. Nu nog die 2 cilinder aggregaat (zet je volume niet te hoog) vervangen met accu’s.

BigDog by Boston Dynamics

MSN Phishing, help!

Posted by danny on juli 09, 2008
IT, Internet, MSN, Uncategorized / No Comments

Onlangs werd ik overspoeld met spamberichten via MSN van twee van mijn vrienden. Eigenaardige was dat de links zonder enig verhaal werden verstuurd, terwijl de betreffende gebruikers offline waren.

Uit nieuwsgierigheid geklikt, blijkt het hier om zogenaamde Phishing sites te gaan. Deze sites zien er op het eerste oog uit als bijvoorbeeld een foto-service voor MSN, met een inlogscherm om je MSN login gegevens te gebruiken om bijvoorbeeld de foto’s te kunnen bekijken.

Wat er gebeurd na inloggen heb ik niet geprobeerd, maar één ding is zeker, de zojuist ingevoerde login gegevens worden door de kwaadwillende opgeslagen en gebruikt voor verdere verspreiding in de hoop waarschijnlijk betaalde accounts tegen te komen met gevoelige persoonlijke informatie zoals credit card gegevens.

Deze vorm van “social enginering” schijnt op jaar basis 55 miljoen dollar aan schade aan te richten. Wees dus gewaarschuwd.

Het is nog mij nog niet helemaal duidelijk wat de consequenties zijn van het inloggen op deze phishingsites, maar aan te raden is om direct je wachtwoord te wijzigen, zodat mogelijke account misbruik kan worden voorkomen.