Archive for december, 2006

Neogadget naar NYCC ‘07!

Posted by danny on december 21, 2006
Comics, Gadget, Lifestyle, coolest sh%$t I want to have / No Comments

Ik, NQN en Rayu hebben onze vlucht en hotel geboekt! Wij gaan naar de NY Comic Con 2007! Uiteraard zul je een verslag kunnen lezen hier op de site!

R.I.P. Xbox360

Posted by danny on december 17, 2006
Gaming, XBox360 / No Comments

Als of de duvel er mee speelt, na alle kritiek over de PS3(-hype) heeft gisteren mijn Xbox360 de geest gegeven. Nadat ik mijn save game van Gears of War had opgestart, bevroor mijn scherm en kon ik alleen nog maar rebooten. Na de reboot echter crashde de machine al bij het opstartscherm. Nog een reboot leverde geen beeld en 3 rode knipperende controller-lampjes op.

XBOX360 lockup

Continue reading…

PS3 en backwards compatability

Posted by danny on december 15, 2006
Gaming, Internet, PS3 / No Comments

IS er wederom weer een stok gevonden om de PS3 mee te slaan of is dit weer een flame van hier tot tokyo. Deze keer zijn het problemen met backwards compatibility. Er schijnt een probleem te zijn met het rescalen van de resolutie. Klaarblijkelijk ondersteund de PS3 niet de native resolutie van de PS2. Er zijn echter geen hardware (of software) filters die de problemen masceren met het gevolg dat de games jaggytastic worden.

Of het hier om fanboyism gaat, is onduidelijk. Er worden maar 2 spellen getoond met het probleem. Anderen melden geen problemen met willekeurige andere spellen. Met andere woorden heerlijk zo’n Console War!
Bekijk het hier op Youtube.

ComicVine.com

Posted by danny on december 15, 2006
Comics, Pop Culture / No Comments

Voor iedereen die van comics en pop-culture houd: Er is weer een nieuwe site met de verzamelde geschiedenis van de comicindustrie. In tegenstelling tot de meer Wiki-achtige sites bevat deze site Vormgeving, leuke community faciliteiten, power rankings (wie is de superhero met de beste naam aangaande Unarmed Combat? check de site). ComicVine is ook best leuk voor niet comicgeeks.

XBOX360 voorlopig betere graphics dan PS3

Posted by danny on december 08, 2006
Gaming, Internet, Media, PS3, XBox360 / No Comments

Op Gamespot.com staat een interessante vergelijking tussen de twee powerhouse in de console markt, de Xbox360 en de PS3. In de vergelijking worden de graphics vergeleken van de mulitplatform spellen die op beide systemen zijn uitgekomen. Verassend genoeg zijn de ontwikkelaars nog niet instaat geweest om de graphics te verfijnen op de PS3, in vergelijking met de Xbox360. Ondanks dat het elkaar niet veel ontloopt missen de PS3 bij meerdere spellen texture detail, soms worden complete objectsets achterwegen gelaten (zoals toeschouwers of bomen). Normaliter (zeker gezien men met vaste resoluties werken) wordt dit gedaan om framerate problemen de kop te bieden. Meest significate verschil is echter dat de Xbox360 mee subtiliteit toont met licht effecten.

Duckhunt in Flash

Posted by danny on december 04, 2006
Gaming, Internet / No Comments

Met dank aan Lo-J. voor de link!

Duckhunt in Flash

iPhone zit er aan te komen

Posted by danny on december 03, 2006
Apple, Apple Hardware, portable / No Comments

Kevin Rose van de Diggnation, iemand met blijkbaar goede connecties binnen Apple (Gezien zijn eerdere voorspellingen omtrend de iPod Nano), heeft in zijn vidcast  aangegeven dat de langverwachte iPhone waarschijnlijk al in januari een amerikaanse release kan verwachten. Tevens kon hij al gedetaileerde specs geven:

  • January launch on “all” providers, both CDMA and GSM
  • Extremely small form factor
  • Two battery design (with single charger) — one for playing music, the other for phone functions
  • Flash memory: 4GB for $249, 8GB for $449
  • “Slide-out keyboard”
  • Possibly touchscreen

Nu is het wel zo dat deze specs volledig botsen met de geruchten die al gingen. Die geruchten spraken een QWERTY-toetsenbord en een touchscreen tegen. Nog even afwachten dus.