Archive for april, 2006

Beste Starwars fan flick ooit

Posted by danny on april 27, 2006
Internet, Lifestyle / No Comments

Ik heb er verder niet echt veel over te zeggen behalve: Kijk en huiver.

Beste Starwars Fanflick ooit

Oude tijden herleven: BD-DVD vs. HD-DVD

Posted by danny on april 23, 2006
Dan's Column / No Comments
Video2000

Het is rond 1981. Nieuwe technologie vind gestaag zijn weg op de nederlandse markt. Mijn zus heeft voor haar 11de verjaardag een Atari 2600 gehad. Dat was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met videogames. Ik was 5 jaar. Jaren lang was ik zoet met het spel Pitfall. Wat heb ik dat vaak gespeeld. Het heeft maarliefst 7 jaar geduurd voordat ik geupgrade werd naar een heuze PC (Tulip PC Compact2). Nooit kwam het in mij op om te bedelen voor een NES of een Comodore 64. Maar ik was er dus vroeg bij.
Continue reading…

20″ LCD schermen

Posted by danny on april 22, 2006
Apple Hardware, Lifestyle, PC Hardware / No Comments

Al enige tijd zit ik mij te verbijten over de absurt slechte kwaliteit van mijn Dell 21″ Trinitron CRT scherm. Toen ik het kocht wist ik van de nadelen. Maar het scherm werkt nu echt te lang op de zenuwen. Nadeel is: Ik ben verslaafd geraakt aan hoge resoluties. Ik wil graag een behoorlijk LCD scherm met de mogelijkheid om hoge resoluties aan te kunnen (1600×1200 als minimum) met meer dan behoorlijke contrast rate en ditto kleurweergave. mijn eisen zorgen er dus voor dat ik moet vissen in een vijver waar de prijzen behoorlijk de pan uit reizen. Momenteel zijn de mogelijke opties die ik heb bekeken de Apple Cinema Display 20″ en de Dell 20″ ultrasharp 2005fpw. Beide maken gebruik van dezelfde interne display. Een nieuwe contender die ik via wat tests ondekt heb is de ViewSonic VX2025. De prijzen verschillen nogal De Apple is uiteraard het duurst zo’n € 880, de Dell €550 en ViewSonic ook.

200 euro voor mooiigheid is wat veel, dus het ziet er naar uit dat we al een afvaller hebben.. met andere woorden ik ben er nog niet uit.

Dell Ultra Sharp 20 ViewSonic VX2025Apple Cinema Display

Wacom Graphire 4 A5 Classic XL Test

Posted by danny on april 16, 2006
Apple Hardware, PC Hardware / No Comments

Graphire 4 A5Al enige tijd ondervind ik fysieke problemen door mijn werk. Niemand wil in de WAO terecht komen en als zelfstandig ondernemer als helemaal niet. Reden voor mij om mij eens te richten op ergonomisch verantwoorde computer randapparatuur.

Mijn vriendin gebruikt al enige tijd een WACOM tablet. Haar persoonlijke ervaringen en mijn testrun op haar tablet (een Graphire4 A6) hebben mij er toe besloten de A5 versie aan te schaffen. Continue reading…

Klussen met je 360 er tussen…

Posted by danny on april 13, 2006
Gadget, Gaming, Lifestyle, XBox360 / 2 Comments

ga dan lekker mozaieken met je Xbox360…

Lara Xbox 360

Kogel door de kerk: Apple komt met Boot Camp

Posted by danny on april 06, 2006
Apple Hardware, PC Hardware / No Comments

Intel InsideHet duurde even, maar nu is het dan toch mogelijk. Windows draaien op je Intel-Mac. Revolutionair nieuws en het zal de wenkbrauwen links en rechts toch wel doen fronsen. Het bezondere is  dat deze beta software release door Apple zelf wordt geleverd. Vanaf MAC OSX Leopard zal Boot Camp standaard worden meegeleverd. Nu kunnen Intel-Maccers de patch downloaden op de Apple site. Continue reading…