Archive for maart, 2006

Nieuw Apple Centre in hartje Rotterdam

Posted by danny on maart 31, 2006
Apple / No Comments

Vandaag is het nieuwe Apple Centre geopend in Rotterdam. Op een zeer prominente plek, midden op de lijnbaan, pronkt nu het zwart/wit van een officieel Apple Centre. Naar het aan ziet, het zou ook zo een dependance van MacHouse kunnen zijn, echter zag alles er wel heel formeel en volgens de huisstijl van Apple zelf er uit. Men was nog volledig aan het verbouwen vandaag. Het leek erg druk, maar al snel bleek meer dan de helft personeel, timmerlui en V’s te zijn. Klaarblijkelijk was het beveiligingsysteem van de winkel nog niet extreem operationeel gezien de hoge mate van beveiligingspersoneel. Het personeel was ook vers gerecruteerd en de kassasystemen vers geinstaleleerd. Op mijn vraag hoeveel de Wacom tablets kostte en wat de lpi hoeveelheden waren, kreeg ik voornamelijk verontschuldigingen terug. De wacom-spullen waren niet beprijst en bevonden zich niet in de computer. Ik vertelde de verkoper dat de Wacom Graphire4 (A5) volgens de folder 199,- was en qua prijs de concurrentie niet ontliep. “Nou kijk aan, leer ik ook nog wat.” was het antwoord.

Typische startproblemen. Al met al ziet het er naar uit dat het een mooie winkel zal worden, als eenmaal alle vitrines af zijn en het personeel is ingewerkt. Nu was het nog even een zooitje.

Cannon (deel 2)

Posted by danny on maart 31, 2006
Fotografie / No Comments

Mijn vingers typte donder en bliksem; Ik zou Cannon wel even een lesje gaan leren! Wel nu, we hebben de camera terug en wat blijkt. De hele camera is van top tot teen gereviseerd. Het hele achterpaneel is vervangen, de spiegels en interne onderdelen zijn helemaal gereinigd. Daarnaast hebben we 6 maanden garantie erbij gekregen. Met andere woorden, we hebben een zo goed als nieuwe camera terug gekregen. Niets dan lof over de reperatie zelf. Dat het 6 weken moest duren is spijtig.

Mac’s en Webcams (die geen iSight heten)

Posted by danny on maart 30, 2006
Apple Hardware, Gadget / No Comments

Iedereen die een Mac heeft en gebruik wil maken van een webcam is of overgeleverd aan de geldverslindende iSight van Apple zelf of aan de grillen van de Open Source Community. Sommige Logitech QuickCam’s worden dan wel out-the-box ondersteund, erg bruikbaar zijn ze vervolgens niet. Hier een aantal tips om de zoektocht te versimpelen. Continue reading…

Vandaag is de grote dag…

Posted by danny on maart 29, 2006
Fotografie, Gadget / No Comments

..dat wij na 6 weken onze Canon EOS Rebel D (amerikaanse importversie van de 300D) kunnen ophalen van reperatie. Het duurde zeker 3 weken voor de prijsopgave te bepalen en 3 weken op de reparatie uit voeren.

Canon EOS Rebel/300 DMaar ze zijn nog niet van ons af. We willen de kosten uiteindelijk weer verhalen op Canon. Wat is het verhaal namelijk, de camera miste een printplaatje achter de belichtings- en diafragma knoppen. Doordat mijn partner een fotografie-cursus ging doen zijn wij uberhaupt van het bestaan van deze knopen op de hoogte gesteld. Als je alles op vol-automatisch doet dan heb je die knoppen niet nodig. Naar mijn weten geldt dat volgens de artikelen van een koopovereenkomst de koper altijd het recht heeft om te claimen dat een product incompleet is, zelfs als de garantieperiode verstreken is. Aangezien zelf een printplaatje verwijderen uit de body van een spiegelreflex camera vrijwel onmogelijk is voor een persoon als ik (iemand die niet bij de reparatieafdeling van Canon werkt dus). Maar uiteindelijk zal het wel weer verstranden in goede voornemens aan gezien de bureaucratie van dit soort problemen mij zal leiden langs vele afdelingen en niemand zich verantwoordelijk acht.

Motorola Oakley Razrwire Bluetooth zonnebril

Posted by danny on maart 27, 2006
Gadget / No Comments

Motorola Oakley Razrwire

Onder het motto “echt handig, of loop ik voor joker?” deze nieuwe Razrwire zonnebril van het duo Motorola en Oakley. Het onoogelijk wormvormig aanhangsel aan deze, verder mooie, zonnebril voorziet van een oordop-verbinding met verschillende bluetooth apparaten. De doelgroep lijkt mij duidelijk: De irritante patser collega. Je weet wel die zo’n ‘coole’ Nokia zakagenda/telefoon/wordprocessor hadden. In een mooi leren mapje aan hun riem. Misschien handig voor de AIVD of bewakingspersoneel die hun sportieve uitstraling willen behouden. Voor de gewone burger lijkt het me een beetje fout.

Digi-shoppen in NY

Posted by danny on maart 23, 2006
Lifestyle / No Comments

Een tijdje geleden zijn wij op shoppingspree geweest in NYC. Ga je zelf en wil je in het land van de onbegrensde mogelijkheden flink wat poen over de balk smijten, dan hebben wij wat nuttige tips voor je import frenzy.

Continue reading…

Firefox 2.0 Alpha 1

Posted by danny on maart 23, 2006
Apple, Apple Software, Internet, PC Software / No Comments

Firefox 2.0aDe alpha 1 versie van Firefox 2 (codename: Bon Echo) is onlangs opgeleverd door Mozilla. In eerste instantie ziet de browser er het zelfde uit als de 1.5 versie van Firefox. De verschillen zijn subtiel en voornamelijk te vinden in de ondersteuning van RSS-feeds. Via het nieuwe concept “Places” is het mogelijk om RSS-feeds op een oogvriendelijke manier te presenteren (in plaats van XML-code) en te ordenen (zoals een RSS-feed aan een toolbar van je browser toevoegen). Iets wat de apple-browser Safari bijvoorbeeld al als feature heeft. Zodra we een public-release ter beschikking hebben zullen we er een een nauwkeurig oogje op gooien.

Welkom Geeklings!

Posted by danny on maart 23, 2006
Uncategorized / No Comments

Zoals je ziet loopt de site nog niet over van de content. Het is namelijk zo dat we de Wordpress-site enkele minuten geleden in de lucht hebben gebracht. Maar houd de site in de gaten!