Games

Forza Motorsport 2 gearriveerd in Europa en in mijn Xbox

Posted by danny on juni 09, 2007
Games, Gaming, Internet, XBox360 / No Comments

Voor mij persoonlijk is er een einde gekomen aan lang, laaaang wachten. Gisterenavond liep het ‘even kijken’ uit op een Forza 2 marathon van 3 uur. Op het eerste oog lijkt er niet veel veranderd, maar toch voelt het concept zwaar vernieuwd en fris aan. De opzet van carreermode is vrijwel hetzelfde, de vernieuwing zitten meer in het ‘pimp my ride’ gedeelte, met nieuwe decal-functies, die het nu geen monniken werk maken om je auto op te leuken. De multiplayer mode is nogsteeds lekker vrij, met een ouderwetse Xbox Live (voor de 1) lobbies en dergelijke en niet van de ‘play once -> reconnect again’ toestanden. Naast het multiplayer gebeuren levert live ook wat andere functionaliteit op. Je kunt foto’s die je maakt terugvinden op www.forzamotorsport.net. Daarnaast kun je auto’s veilen en tournaments organiseren. Cool!

Hier een fotootje van de Eye2i Honda Civic SXi, waarmee ik bij het uitkomen van de bocht naast de baan raakte, de baan weer op kwam en vol in mijn portier geramd werd.

Beste is, nogsteeds, is het gedrag van de auto’s en je tegenstanders. Die tegenstanders doorlopen in deze editie eigenlijk dezelfde carriere door als jij zelf. Zo kom je dus op een later moment dezelfde namen weer tegen als in het begin en kun je hun statistieken ook bekijken. Je kunt ze zelfs inhuren om races voor je te kijken. Het weggedrag van de auto’s is gewoon erg realistisch, zeker met alle hulpmiddelen uit, kan het dus een tricky aangelegenheid zijn.