IT

MSN Phishing, help!

Posted by danny on juli 09, 2008
IT, Internet, MSN, Uncategorized / No Comments

Onlangs werd ik overspoeld met spamberichten via MSN van twee van mijn vrienden. Eigenaardige was dat de links zonder enig verhaal werden verstuurd, terwijl de betreffende gebruikers offline waren.

Uit nieuwsgierigheid geklikt, blijkt het hier om zogenaamde Phishing sites te gaan. Deze sites zien er op het eerste oog uit als bijvoorbeeld een foto-service voor MSN, met een inlogscherm om je MSN login gegevens te gebruiken om bijvoorbeeld de foto’s te kunnen bekijken.

Wat er gebeurd na inloggen heb ik niet geprobeerd, maar één ding is zeker, de zojuist ingevoerde login gegevens worden door de kwaadwillende opgeslagen en gebruikt voor verdere verspreiding in de hoop waarschijnlijk betaalde accounts tegen te komen met gevoelige persoonlijke informatie zoals credit card gegevens.

Deze vorm van “social enginering” schijnt op jaar basis 55 miljoen dollar aan schade aan te richten. Wees dus gewaarschuwd.

Het is nog mij nog niet helemaal duidelijk wat de consequenties zijn van het inloggen op deze phishingsites, maar aan te raden is om direct je wachtwoord te wijzigen, zodat mogelijke account misbruik kan worden voorkomen.

Get Perpendicular

Posted by danny on juni 04, 2007
Gadget, IT, Internet, PC Hardware, portable / No Comments

Check dit, hilaruleus.

Get Perpendicular voorlichtingsfilm