Engineering

BigDog, 4 legged robot

Posted by danny on juli 30, 2008
Engineering, Robotica, Uncategorized / No Comments

elke tech-minnend persoon heeft wel eens de ASIMO robot van Honda gezien. Zeker de laatste generatie geeft toch het vermoeden dat de mens dienende robot niet ver weg meer is.

Boston Dynamics heeft het niet over de menselijke boeg gegooid maar die van de viervoeter. De robot heeft dus vier poten wat het meer mogelijkheden geeft op moeilijke en oneven terreinen. Deze robot is compact en heeft een zeer geavanceerd correctie systeem wat het mogelijk maakt omzich op ijs en rotsen te corrigeren op het moment dat de balans wegvalt. De robot wordt ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Ministerie van defensie maar ook civiele doeleinden zijn er genoeg te bedenken.

Bekijk even het filmpje op de site. De robot is beweging heeft een surreëel apparaat met een zeer realistische (lees: freaky) motoriek. Nu nog die 2 cilinder aggregaat (zet je volume niet te hoog) vervangen met accu’s.

BigDog by Boston Dynamics

MondoSpider

Posted by danny on mei 29, 2007
Engineering, Gadget, Robotica / No Comments

Volgens de maker, ‘de-inventing the wheel’ volgens mij gewoon een leuke, en klein beetje angstaanjaagende gadget: MondoSpider .