portable

Freecom lanceert kleinste 3.5-inch externe harde schijf ter wereld

Posted by danny on mei 20, 2009
Fotografie, PC, PC Hardware, portable / No Comments

Rijswijk - Freecom, fabrikant van externe harde schijven en draagbare storage-apparatuur, introduceert vandaag de ‘Hard Drive XS’, een ultracompacte 3.5” externe harde schijf. Het nieuwste lid van Freecom’s harde schijf-familie is meteen de kleinste 3.5” desktop harde schijf ter wereld en biedt een opslagcapaciteit tot maar liefst 1.000GB (1TB). De perfecte oplossing voor zowel thuisgebruikers als professionele gebruikers die eenvoudig en snel een backup willen maken van hun gegevens of die hun gegevens onderweg willen meenemen. 

De nieuwe, gestroomlijnde Hard Drive XS is in samenwerking met de Belgische topontwerper Sylvain Willenz ontwikkeld. De harde schijf is voorzien van een nauwsluitende zwart rubberen behuizing voor optimale grip en minder vibratie, waarbij functionaliteit wordt gecombineerd met raffinement. Doordat de harde schijf géén ventilator heeft, werkt hij vrijwel geruisloos. Hij weegt slechts 860 gram en is daardoor makkelijk mee te nemen. Dit maakt het delen van gegevens eenvoudiger dan ooit. Bovendien biedt de Turbo USB 2.0-verbinding overdrachtssnelheden die tot dertig procent sneller zijn dan oplossingen van concurrenten voor het up- en downloaden van gegevens. Sluit de harde schijf aan op een USB-aansluiting van een computer en gebruikers kunnen snel, eenvoudig backups maken van belangrijke gegevens en veilig op één centrale locatie zakelijke documenten, digitale foto’s, muziek en films opslaan. 

Net zoals zijn kleine broertje, de Freecom Mobile Drive XXS, die eerder dit jaar zowel een prestigieuze internationale iF Product Design Award als een Red Dot Design ‘best of the best’ Award kreeg, is de Hard Drive XS de nieuwste ontwikkeling in de blijvende zoektocht van Freecom naar meer toegankelijke en meer gebruikersvriendelijke opslag-producten voor iedere gebruiker, voor iedere omgeving. 

“Door de explosieve groei van Web 2.0-toepassingen en nieuwe media (van digitale foto’s en ‘home video’s’ tot gedownloade muziek, films en tv-programma’s) hebben computergebruikers steeds meer ruimte nodig om hun gegevens op te slaan”, zegt Axel Lucassen, medeoprichter en executive senior VP van productline management en marketing bij Freecom. “Zowel thuis als op kantoor is opslagruimte een van de dingen die we het meest op prijs stellen. Dankzij zijn compacte en stijlvolle vormgeving neemt de Hard Drive XS minder ruimte in een tas in en staat hij mooi op elk bureau, terwijl hij tegelijkertijd voldoende extra opslagruimte biedt voor zeeën aan gegevens.” 

 

Hard Drive Xs 1TB

Hard Drive Xs 1TB

Palm Inc. op zijn gat?

Posted by danny on maart 21, 2008
Palm, Smartphones, portable / No Comments

In de New York Times van vandaag (of gisteren) was te lezen dat de opbrengsten van Palm Inc.  vorig jaar met 24% zijn gedaald, afgezet tegen een groei van 11,4% het jaar daarvoor.

Niet geheel vreemd aan gezien het marktaandeel de afgelopen jaren alleen maar is gedaald. In de zakelijke markt is de Blackberry van RIM met mijlen voorsprong de marktleider met iPhone en Nokia als gevaarlijke outsiders. De Treo, met het Palm Os waar waarschijnlijk sinds de middeleeuwen niks meer aan is gedaan, heeft de strijd kansloos verloren.

In de herziene marktstrategie probeert Palm weer voet aan de grond te krijgen in de ‘normale’ consumentensector, waar de Blackberry samen met de iPhone de septor zwaaien. Gezien de markertingpower van beide concurrenten lijkt dit een op voorhand verloren zaak. Echter Palm probeert de smartphone wereld opnieuw te herroveren van onderen af met de Centro. een goedkoop instapbroertje van de Treo, om zodoende de ‘gewone zielen’ te introduceren in de smartphonemarkt. Wederom bevat de Centro Palm Os Stone Age Edition, maar gezien het prijskaartje van $99 een goed totaal plaatje.

De vraag is alleen: Kan Palm Os op korte termijn een nieuwe versie maken van, het altijd goede maar verouderde, Palm Os maken. Zo ja, dan kan Palm klanten binden en over een paar jaar een duurder model aansmeren. Zo niet, dan is Palm gedoemd te worden bedolven onder de concurrentie.

iPhone: Gouden tijden voor software ontwikkelaars

Posted by danny on maart 15, 2008
Apple, Apple Software, Consumenten electronica, Dev, portable / No Comments

Dat de grote software update voor de iPhone er aan zat te komen wisten we (de geïnteresseerden althans) al langer, maar nu zijn de details en richtdatum dan daadwerkelijk bekend gemaakt. Ergens in juni zal de update, in de volksmond iPhone 2.0 (maar in werkelijkheid 1.2) worden uitgebracht.

Ik heb er wel eerder over geschreven dat ik de kritiek goed kon begrijpen als het gaat om de connectiviteit met zakelijke netwerken. Dat de communicatie van de iPhone voor 100% via iTunes loopt getuigde niet van enige ambitie op de zakelijke markt van Apple. Raar, want als er een smartphone de potentie heeft om de grillen van de zakelijke markt aan te kunnen is het de iPhone. Althans de iPhone zelf, met zijn mogelijkheden in de combinatie van interface, capaciteit en het achterliggende besturingssysteem (IPhone OS X).

De nieuwste aankondiging met betrekking tot de SDK en interactiviteit met Microsoft Exchange servers, was dan wel te verwachten al kun je afvragen waarom dit zo lang duurde. Wilde ze eerst de iPhone positioneren om vervolgens de reikwijdte te verbreden? God mag het weten, en het belangrijkste is dat de update er nu daadwerkelijk komt.

Te verwachten is dat nu in combinatie met de tegelijkertijd aangekondigde SDK voor de iPhone, ontwikkelaars niet alleen voor de consumentenmarkt 3rd party software zullen ontwikkelen maar ook onteressante software voor de zakelijke markt kunnen gaan maken. Er zijn genoeg workflow- en bedrijfsprocessen te bedenken met deze combinatie. Ik ben dan ook erg benieuwd met wat bedrijfsoplossingen de dev-community op de proppen komen. Een simpel voorbeeld: Wat is er handiger dan een touch screen tool om bestellingen te registreren in een restaurant. Die bestaan nu ook, maar met de flexibele interface mogelijkheden van iPhone OS X zou op dit vlak mooie innovatieve software ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast is het ook nog eens laagdrempelig gemaakt voor kleine ontwikkelaars om aan de gang te gaan met de SDK. Voor $199 kun je aan de slag en kun je de producten die je maakt aanbieden via iTunes. Al met al, gouden tijden om als beginnende of kleine ondernemer om in deze wereld voet aan de grond te krijgen.

MacBook Air - Eerste indruk

Posted by danny on januari 21, 2008
Apple, Apple Hardware, Dan's Column, Lifestyle, Office, portable / 1 Comment

Apple MacBook AirZo het nieuwe jaar is weer even onderweg en MacWorld 2008 achter ons. Apple heeft wellicht niet iedereen verrast met de MacBook Air (het concept kwam veelvuldig voor in de voorspellingen) echter de definitieve uitvoering was toch wel verrassend. Apple probeert een nieuwe markt uit en toch ook weer niet. In mijn eerste indruk probeer ik te analyseren wat voor plek dit stuk hardware in de markt krijgt en of dit enige toegevoegde waarde aan de huidige lijn van portable producten van Apple geeft.

Continue reading…

Get Perpendicular

Posted by danny on juni 04, 2007
Gadget, IT, Internet, PC Hardware, portable / No Comments

Check dit, hilaruleus.

Get Perpendicular voorlichtingsfilm

iPhone zit er aan te komen

Posted by danny on december 03, 2006
Apple, Apple Hardware, portable / No Comments

Kevin Rose van de Diggnation, iemand met blijkbaar goede connecties binnen Apple (Gezien zijn eerdere voorspellingen omtrend de iPod Nano), heeft in zijn vidcast  aangegeven dat de langverwachte iPhone waarschijnlijk al in januari een amerikaanse release kan verwachten. Tevens kon hij al gedetaileerde specs geven:

  • January launch on “all” providers, both CDMA and GSM
  • Extremely small form factor
  • Two battery design (with single charger) — one for playing music, the other for phone functions
  • Flash memory: 4GB for $249, 8GB for $449
  • “Slide-out keyboard”
  • Possibly touchscreen

Nu is het wel zo dat deze specs volledig botsen met de geruchten die al gingen. Die geruchten spraken een QWERTY-toetsenbord en een touchscreen tegen. Nog even afwachten dus.

Philips weer terug op de navigatiemarkt

Posted by danny on juni 20, 2006
Gadget, Lifestyle, portable / 2 Comments

Philips komt binnen afzienbare tijd met een portable navigatie systeem op de markt. In een recent verleden was Philips een van de pioniers op dit gebied, met het Carin Systeem.

De nieuwe serie zal bestaan uit drie modellen: de PNS 100, PNS 120 en de PNS 150. Alle drie beschikken over een touchscreen en vallen vooral op door het kleine formaat (slechts 10 cm breed en 2 cm dik) en lage gewicht (160 gram). Elk model heeft zijn eigen wegengebied.
Handig aan dit apparaatje is dat de cradle over diverse functie knopen beschikt zodat de display die je los kan meenemen erg klein en makkelijk is we te stoppen. Echter vraag ik we wel af hoe het apparaat werkt als je de cradle niet wilt gebruiken, bijvoorbeeld als je het lopend gebruikt.

Philips heeft nog geen openheid gegeven over prijzen.

PNS_cradle