Fotografie

Freecom lanceert kleinste 3.5-inch externe harde schijf ter wereld

Posted by danny on mei 20, 2009
Fotografie, PC, PC Hardware, portable / No Comments

Rijswijk - Freecom, fabrikant van externe harde schijven en draagbare storage-apparatuur, introduceert vandaag de ‘Hard Drive XS’, een ultracompacte 3.5” externe harde schijf. Het nieuwste lid van Freecom’s harde schijf-familie is meteen de kleinste 3.5” desktop harde schijf ter wereld en biedt een opslagcapaciteit tot maar liefst 1.000GB (1TB). De perfecte oplossing voor zowel thuisgebruikers als professionele gebruikers die eenvoudig en snel een backup willen maken van hun gegevens of die hun gegevens onderweg willen meenemen. 

De nieuwe, gestroomlijnde Hard Drive XS is in samenwerking met de Belgische topontwerper Sylvain Willenz ontwikkeld. De harde schijf is voorzien van een nauwsluitende zwart rubberen behuizing voor optimale grip en minder vibratie, waarbij functionaliteit wordt gecombineerd met raffinement. Doordat de harde schijf géén ventilator heeft, werkt hij vrijwel geruisloos. Hij weegt slechts 860 gram en is daardoor makkelijk mee te nemen. Dit maakt het delen van gegevens eenvoudiger dan ooit. Bovendien biedt de Turbo USB 2.0-verbinding overdrachtssnelheden die tot dertig procent sneller zijn dan oplossingen van concurrenten voor het up- en downloaden van gegevens. Sluit de harde schijf aan op een USB-aansluiting van een computer en gebruikers kunnen snel, eenvoudig backups maken van belangrijke gegevens en veilig op één centrale locatie zakelijke documenten, digitale foto’s, muziek en films opslaan. 

Net zoals zijn kleine broertje, de Freecom Mobile Drive XXS, die eerder dit jaar zowel een prestigieuze internationale iF Product Design Award als een Red Dot Design ‘best of the best’ Award kreeg, is de Hard Drive XS de nieuwste ontwikkeling in de blijvende zoektocht van Freecom naar meer toegankelijke en meer gebruikersvriendelijke opslag-producten voor iedere gebruiker, voor iedere omgeving. 

“Door de explosieve groei van Web 2.0-toepassingen en nieuwe media (van digitale foto’s en ‘home video’s’ tot gedownloade muziek, films en tv-programma’s) hebben computergebruikers steeds meer ruimte nodig om hun gegevens op te slaan”, zegt Axel Lucassen, medeoprichter en executive senior VP van productline management en marketing bij Freecom. “Zowel thuis als op kantoor is opslagruimte een van de dingen die we het meest op prijs stellen. Dankzij zijn compacte en stijlvolle vormgeving neemt de Hard Drive XS minder ruimte in een tas in en staat hij mooi op elk bureau, terwijl hij tegelijkertijd voldoende extra opslagruimte biedt voor zeeën aan gegevens.” 

 

Hard Drive Xs 1TB

Hard Drive Xs 1TB

Cannon (deel 2)

Posted by danny on maart 31, 2006
Fotografie / No Comments

Mijn vingers typte donder en bliksem; Ik zou Cannon wel even een lesje gaan leren! Wel nu, we hebben de camera terug en wat blijkt. De hele camera is van top tot teen gereviseerd. Het hele achterpaneel is vervangen, de spiegels en interne onderdelen zijn helemaal gereinigd. Daarnaast hebben we 6 maanden garantie erbij gekregen. Met andere woorden, we hebben een zo goed als nieuwe camera terug gekregen. Niets dan lof over de reperatie zelf. Dat het 6 weken moest duren is spijtig.

Vandaag is de grote dag…

Posted by danny on maart 29, 2006
Fotografie, Gadget / No Comments

..dat wij na 6 weken onze Canon EOS Rebel D (amerikaanse importversie van de 300D) kunnen ophalen van reperatie. Het duurde zeker 3 weken voor de prijsopgave te bepalen en 3 weken op de reparatie uit voeren.

Canon EOS Rebel/300 DMaar ze zijn nog niet van ons af. We willen de kosten uiteindelijk weer verhalen op Canon. Wat is het verhaal namelijk, de camera miste een printplaatje achter de belichtings- en diafragma knoppen. Doordat mijn partner een fotografie-cursus ging doen zijn wij uberhaupt van het bestaan van deze knopen op de hoogte gesteld. Als je alles op vol-automatisch doet dan heb je die knoppen niet nodig. Naar mijn weten geldt dat volgens de artikelen van een koopovereenkomst de koper altijd het recht heeft om te claimen dat een product incompleet is, zelfs als de garantieperiode verstreken is. Aangezien zelf een printplaatje verwijderen uit de body van een spiegelreflex camera vrijwel onmogelijk is voor een persoon als ik (iemand die niet bij de reparatieafdeling van Canon werkt dus). Maar uiteindelijk zal het wel weer verstranden in goede voornemens aan gezien de bureaucratie van dit soort problemen mij zal leiden langs vele afdelingen en niemand zich verantwoordelijk acht.