PS3

PS3 en backwards compatability

Posted by danny on december 15, 2006
Gaming, Internet, PS3 / No Comments

IS er wederom weer een stok gevonden om de PS3 mee te slaan of is dit weer een flame van hier tot tokyo. Deze keer zijn het problemen met backwards compatibility. Er schijnt een probleem te zijn met het rescalen van de resolutie. Klaarblijkelijk ondersteund de PS3 niet de native resolutie van de PS2. Er zijn echter geen hardware (of software) filters die de problemen masceren met het gevolg dat de games jaggytastic worden.

Of het hier om fanboyism gaat, is onduidelijk. Er worden maar 2 spellen getoond met het probleem. Anderen melden geen problemen met willekeurige andere spellen. Met andere woorden heerlijk zo’n Console War!
Bekijk het hier op Youtube.

XBOX360 voorlopig betere graphics dan PS3

Posted by danny on december 08, 2006
Gaming, Internet, Media, PS3, XBox360 / No Comments

Op Gamespot.com staat een interessante vergelijking tussen de twee powerhouse in de console markt, de Xbox360 en de PS3. In de vergelijking worden de graphics vergeleken van de mulitplatform spellen die op beide systemen zijn uitgekomen. Verassend genoeg zijn de ontwikkelaars nog niet instaat geweest om de graphics te verfijnen op de PS3, in vergelijking met de Xbox360. Ondanks dat het elkaar niet veel ontloopt missen de PS3 bij meerdere spellen texture detail, soms worden complete objectsets achterwegen gelaten (zoals toeschouwers of bomen). Normaliter (zeker gezien men met vaste resoluties werken) wordt dit gedaan om framerate problemen de kop te bieden. Meest significate verschil is echter dat de Xbox360 mee subtiliteit toont met licht effecten.

PS3 Controller ontmaskerd!

Posted by danny on mei 09, 2006
Gaming, Lifestyle, PS3 / 2 Comments

Volgens de mensen van Engadget.com is DIT de ‘nieuwe’ controller van de Playstation 3:

Controller PS3

Na het nogal magere ontvangst van de boomerang-controller is de R&D afdeling van Sony voor een aantal maanden de donkere laboratoria ingedoken om een nieuwe controller te ontwikkelen. En zie, het is er. Meest opvallend detail aan dit baanbrekend ontwerp is dat de kabel is vervangen door een USB-poortje. Waarschijnlijk om de draadloze controller via de PS3 of een PC te kunnen opladen. Iets wat met de Xbox360 controller ook kan.

Evolutie volgens Sony:

Controller Evolutie van Sony