Dan's Column

Tijdelijke nieuwe vormgeving

Posted by danny on februari 25, 2009
Dan's Column / No Comments

Zoals je kunt zien heb ik (tijdelijk) een nieuwe vormgeving op mijn blog gezet. Voorlopig houd ik het even bij dit standaard Wordpress-thema. Belangrijkste was dat ik een compleet nieuwe versie van Wordpress heb geinstalleerd, wat het beheer en onderhoud weer wat comfortabeler maakt.

MacBook Air - Eerste indruk

Posted by danny on januari 21, 2008
Apple, Apple Hardware, Dan's Column, Lifestyle, Office, portable / 1 Comment

Apple MacBook AirZo het nieuwe jaar is weer even onderweg en MacWorld 2008 achter ons. Apple heeft wellicht niet iedereen verrast met de MacBook Air (het concept kwam veelvuldig voor in de voorspellingen) echter de definitieve uitvoering was toch wel verrassend. Apple probeert een nieuwe markt uit en toch ook weer niet. In mijn eerste indruk probeer ik te analyseren wat voor plek dit stuk hardware in de markt krijgt en of dit enige toegevoegde waarde aan de huidige lijn van portable producten van Apple geeft.

Continue reading…

De advertentiemaffia

Posted by danny on juni 08, 2007
Dan's Column, Media, Nieuws / 11 Comments

Vandaag was het weer zo een dag. Ik werd gebeld door iemand, die geen bedrijfsnaam noemde, maar vervolgens meldde dat ze mij de proefdruk van de advertentie voor één van hun blaadjes wilde toefaxen. Het duurde even voordat het lampje brandde, gezien ons bedrijf zich met diverse webshops veelvuldig op het advertentiepad begeven. Na een vraag voor welke activiteit de advertentie was en het ons webdesign bedrijf betrof, ging er opeens een lichtje branden. Was dit niet het zelfde ‘bedrijf’ dat mij vorig jaar ergens had gebeld met dezelfde vraag? Toen, pas uit een soort gelijk akkefietje rollend, het mens in kwestie een flinke uitbrander gaf met een hoorn op de haak als effect.

Nu werdt ik dus weer gebeld. Nadat ik onraad begon te ruiken en begon te vissen naar de ware bedoelingen, werd ik snel afgewimpeld, met ik stuur de gegevens per mail naar u toe. Ik zeg prima. Op dat moment mis ik de assertiviteit om er direct een einde aan te maken.

Het ging om het blaadje waarvan ik de naam niet meer kan noemen. In iedergeval de doelgroep is moeilijk te relateren aan webdesign. Sterker, de doelgroep heeft in de verste verte niks met onze klanten kring te maken. Het eigenlijk kul om te gaan beredeneren waarom ze je uitkiezen, ze proberen iedereen die in het KvK register staat.

Anyways, ondernemers, doe nooit aan telefonische sales mee. Ligt misschien voor de hand, maar de advertentie maffia is sluwer dan je denkt en in het begin is ook niet alles te overzien.

Vreemd genoeg kan de advertentiemaffia gewoon hun gang gaan, zonder dat er iets vanuit de overheid of vanuit de diverse autoriteiten aan gedaan word. 7 van de 10 keer (wilde gok) wordt er getekend voor een advertentie die via de telefoon frauduleus aan de man is gebracht. Maar het bedrog moet toch aangevochten kunnen worden Na honderden klachten kan een instantie toch zorgvuldig een dossier opmaken en in overleg met instanties de zaken die er uitvoortvloeien rechtelijk aanvechten. Want meestal zijn de argumenten van de maffia ‘dat ze toch geld zat hebben om een rechtzaak uit te zitten’. Meld in alle gevallen uw ervaringen bij www.fraudemeldpunt.nl. Ik raad bloggende ondernemers aan om een melding als deze te plaatsten op hun blog om zo doende de awareness ( dus ook gelijk via de searchsites) te vergroten.

Verslag New York ComicCon

Posted by danny on maart 01, 2007
Comics, Dan's Column, Gadget, Lifestyle, Media, Podcasting, Pop Culture / No Comments

Vrijdag 16 februari ben ik richting New York gegaan voor een lange week vakantie in, als je het mij vraagt, comicstad bij uitstek (of was het nu San Diego). Uiteraard ruim vooraf (November) kaarten besteld, aangezien ik al op de hoogte was gebracht dat het een chaos-beurs is die snel is uitverkocht. Ik had op het forum van Comic Geek Speak aangekondigd dat ik langs kwam zonder echt afspraken te maken met mede forumleden. CGS had een eigen stand in het podcast arena gedeelte. Wel had ik met Dave Ryan die nu War of independents aan het tekenen is (geschreven door Scott Lobdell) afgesproken.
Continue reading…

X360 is Dood, Leve de X360!

Posted by danny on januari 11, 2007
Dan's Column, Gaming, XBox360 / No Comments

Een paar dagen het nieuwe jaar in werd ik verblijd door een bezorger van UPS die zowaar na 2 weken (inclusief een kerstvakantie) mijn Xbox360 bij zich had. Tip voor iedereen met een Xbox360: Maakt jouw console veel herrie, in de zin dat de fan als een idioot te keer gaat, verplaats je Xbox dan naar een beter ventileerbare plek. Als het geluidsniveau is gedaald naar dat van een gemiddelde PC dan staat hij goed. Anders kun je dus binnen 500 branduren je Xbox ook op sturen.

Let’s make Peace, not stupid ads.

Posted by danny on juli 18, 2006
Dan's Column, Gaming, Internet, Media, PSP / No Comments

In Amerika is er nogal flinke opschudding ontstaan over billboard reklame van Sony voor de nieuwe (in europa te lanceren) PSP White Edition. De foto laat een volledig witte vrouw en complete zwarte vrouw zien, waarbij de witte vrouw de zwarte vrouw in een stevige kaakgreep heeft. Meerdere blogs en nieuwssites in Amerika diende bezwaar in, net als enkele mensenrechten organisaties. Echter vanuit Nederland, waar de billboard het eerst is vertoond, was de reactie mild en ongeinteresseerd.Waarom heeft Sony juist Nederland uitgekozen om deze shock campagne te starten. In vele podcasts waren dan ook (misschien domme) geluiden en misvattingen te horen dat nederland ook door de geschiedenis de apartheid heeft gesteund en een zeer intollerant land is geworden.Vergeten wordt dat de sociaalmaatschappelijke standpunten van de gemiddelde nederlander worden verdraait door Sony letterlijk misbruikt om een punt te maken doormiddel van shocktherapie. En wel in naam van de “Commercie”.

Nu is onze voorheen zo geroemde tollerantie een hypocriet theatherstuk wat onderbuik gevoelens moet verbloemen. In geen enkel multicultureel land zal het anders zijn, de voorsprong die wel elkaar voorhielden is een schijnvertoning gebleken.

In Amerika liggen de verhoudingen tussen blank, zwart en latijns-amerikaans veel meer op de vlakte. Pas sinds de brute slachting van de 14 jarige Emmett Louis Till in 1955 en de schetsvertoning tijdens de rechtspraak (ondanks de overvloed aan bewijs en de latere bekentenis van de moordernaars werden de deze vrijgesproken) is het besef ontstaan bij de blanke gemeenschap dat de segregatie onmenselijk en tot het verleden behoorden. De afro-amerikaanse gemeenschap durfde op te staan voor haar rechten, terwijl dat zelfde jaar Rosa Parks juist bleef zitten in de bus.

Emmett Louis Till

In Nederland hebben wij het idee dat slavernij en segregatie iets is uit de gouden eeuw is. Voor ons wel misschien, maar in amerika is de slavernij pas echt 50 jaar geleden afgeschaft. De schouders ophalen als de publieke opinie aan de andere kant van de grote plas zeer opgewonden reageert bij het aanzien van dergelijke reklamestunt is een zeer verkeerde boodschap.

Sony heeft zijn excusses aangeboden. Ik hoop echter dat dit een boodschap is naar de commercie dat je niet over de rug van een bevolkingsgroep of etnische groep dergelijke shock campagnes kunt maken. Daarvoor zijn de verhoudingen in de wereld maar al te broos. Let’s make Peace, not stupid ads.

Rosa Parks

Dan’s Column - iDont.com

Posted by danny on mei 29, 2006
Dan's Column, Gadget, iPod / No Comments

Wie de website idont.com bezoekt zou op het eerste gezicht kunnen denken dat men te maken heeft met een ‘oprechte’ anti-ipod site. Echter na wat navigeren blijkt deze anti site niet meer dan een reklame site voor De Sandisk Sansa e200.

Het oogt nogal knullig met links mp3-speler review sites zolas ‘anythingbutipod’. Klinkt ook al erg objectief. In plaats van goedkope marketingstunts als deze zou Sandisk zich beter kunnen richten op het verzinnen van een betere naam, dan Sansa.

Ook is het nogal vreemd om een bedrijf te aan te vallen en gebruikers te beschuldigen van kudde gedrag, om vervolgens het complete concept te kopieren in de hoop hetzelfde schaapachtig gedrag los te maken. Dit is dus propaganda in de rijnste zin van het woord.

Bron: On More Thing (Macosx.nl)

Oude tijden herleven: BD-DVD vs. HD-DVD

Posted by danny on april 23, 2006
Dan's Column / No Comments
Video2000

Het is rond 1981. Nieuwe technologie vind gestaag zijn weg op de nederlandse markt. Mijn zus heeft voor haar 11de verjaardag een Atari 2600 gehad. Dat was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met videogames. Ik was 5 jaar. Jaren lang was ik zoet met het spel Pitfall. Wat heb ik dat vaak gespeeld. Het heeft maarliefst 7 jaar geduurd voordat ik geupgrade werd naar een heuze PC (Tulip PC Compact2). Nooit kwam het in mij op om te bedelen voor een NES of een Comodore 64. Maar ik was er dus vroeg bij.
Continue reading…