Apple

Mac Mini Home Entertainment System

Posted by danny on februari 25, 2009
Apple, Audio & Hi-fi, Consumenten electronica, Media Center / No Comments

De komende weken zal ik uitgebreid proberen mijn eerste schreden in de wereld van je “Mac Mini Home Entertainment Center”. Het uitgangspunt van het HEC is dat je zelf bepaald welke functionaliteit haalt uit de verschillende onderdelen en tot hoever je wilt gaan. De methode die ik ga beschrijven aankomende weken zal zeker niet goedkoop zijn, maar bedenk wel dat voor elk component wat besproken wordt wel een goedkoper, wellicht eenvoudiger, alternatief is. Het uitgangspunt is een 1080p systeem met 5.1 Surround Sound dat van alle gemakken is voorzien.

Het hele traject van het creëren van je eigen Home entertainment systeem bestaat uit een aantal componenten:

 • Receiver;
 • Media Center (Mac Mini);
 • Media Center software (Plex/XBMC);
 • HD LCD TV;
 • Blu-ray speler;
 • Satteliet speakersysteem;
 • Universele Afstandsbediening;
 • Digitale kabel decoder;
 • Eventuele extra “perks”.

Per component zal ik de mogelijkheden voorleggen en de valkuilen blootleggen. Meer in de volgende blogpost.

iPhone: Gouden tijden voor software ontwikkelaars

Posted by danny on maart 15, 2008
Apple, Apple Software, Consumenten electronica, Dev, portable / No Comments

Dat de grote software update voor de iPhone er aan zat te komen wisten we (de geïnteresseerden althans) al langer, maar nu zijn de details en richtdatum dan daadwerkelijk bekend gemaakt. Ergens in juni zal de update, in de volksmond iPhone 2.0 (maar in werkelijkheid 1.2) worden uitgebracht.

Ik heb er wel eerder over geschreven dat ik de kritiek goed kon begrijpen als het gaat om de connectiviteit met zakelijke netwerken. Dat de communicatie van de iPhone voor 100% via iTunes loopt getuigde niet van enige ambitie op de zakelijke markt van Apple. Raar, want als er een smartphone de potentie heeft om de grillen van de zakelijke markt aan te kunnen is het de iPhone. Althans de iPhone zelf, met zijn mogelijkheden in de combinatie van interface, capaciteit en het achterliggende besturingssysteem (IPhone OS X).

De nieuwste aankondiging met betrekking tot de SDK en interactiviteit met Microsoft Exchange servers, was dan wel te verwachten al kun je afvragen waarom dit zo lang duurde. Wilde ze eerst de iPhone positioneren om vervolgens de reikwijdte te verbreden? God mag het weten, en het belangrijkste is dat de update er nu daadwerkelijk komt.

Te verwachten is dat nu in combinatie met de tegelijkertijd aangekondigde SDK voor de iPhone, ontwikkelaars niet alleen voor de consumentenmarkt 3rd party software zullen ontwikkelen maar ook onteressante software voor de zakelijke markt kunnen gaan maken. Er zijn genoeg workflow- en bedrijfsprocessen te bedenken met deze combinatie. Ik ben dan ook erg benieuwd met wat bedrijfsoplossingen de dev-community op de proppen komen. Een simpel voorbeeld: Wat is er handiger dan een touch screen tool om bestellingen te registreren in een restaurant. Die bestaan nu ook, maar met de flexibele interface mogelijkheden van iPhone OS X zou op dit vlak mooie innovatieve software ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast is het ook nog eens laagdrempelig gemaakt voor kleine ontwikkelaars om aan de gang te gaan met de SDK. Voor $199 kun je aan de slag en kun je de producten die je maakt aanbieden via iTunes. Al met al, gouden tijden om als beginnende of kleine ondernemer om in deze wereld voet aan de grond te krijgen.

MacBook Air - Eerste indruk

Posted by danny on januari 21, 2008
Apple, Apple Hardware, Dan's Column, Lifestyle, Office, portable / 1 Comment

Apple MacBook AirZo het nieuwe jaar is weer even onderweg en MacWorld 2008 achter ons. Apple heeft wellicht niet iedereen verrast met de MacBook Air (het concept kwam veelvuldig voor in de voorspellingen) echter de definitieve uitvoering was toch wel verrassend. Apple probeert een nieuwe markt uit en toch ook weer niet. In mijn eerste indruk probeer ik te analyseren wat voor plek dit stuk hardware in de markt krijgt en of dit enige toegevoegde waarde aan de huidige lijn van portable producten van Apple geeft.

Continue reading…

OMT #80: MacBooks op de middelbare school

Posted by danny on maart 07, 2007
Apple, Apple Hardware, Lifestyle, Nieuws / No Comments

De nieuwe One More Thing (nummer 80) behandeld de introductie van de MacBook op een middelbare school in Maastricht. Van deze introductie is door de mensen van OMT een hardstikke leuke en spontane reportage vanuit het diepe zuiden kunt u downloaden op de site van One More Thing. Je kunt ook de Video direct downloaden.

Nu vanuit Apple Center 5th Avenue

Posted by danny on februari 17, 2007
Apple, Lifestyle / No Comments

Eerder deze middag al vanuit Samsung Experience Center in het Columbus Circle Shopping Center. Nu Vanuit het Apple Center op het hoekje van 5th en 59th.

feauteaux Apple danny bij apple store

Ff een feauteaux geschoten met Photobooth, dat is natuurlijk het voordeel van mac’s. Het is hiervoor het leuke eigenlijk veel te druk. De entree is natuurlijk een soort van unieke landmark in een van de drukste stukjes New York. Traptje of een lift naar beneden en je komt in een vierkante ruimte met een x aantal tafels vol met uiteraard de nieuwste Apple producten. Erg veel valt er op interessante producten niet te melden.

Vanuit Samsung Experience op Columbus Circle

Posted by danny on februari 17, 2007
Apple, Lifestyle, Media, PC / No Comments

Hallo allemaal even een berichtje van een Computer in het Samsung Experience op Columbus Circle in New York City. Het is dat ik hier gebruik moet maken van een of andere vage browser die geen tabs kan gebruiken in een afgebakende OS, zodat ik niet even gelijk een fotootje kan bij voegen.

Naar goed voorbeeld van de Apple Centers hebben ook bedrijven als Samsung de stap gewaagd om hun High end stuff te tonen in een super de luxe winkel met alles er op en er aan.

Zoals verwacht nemen de high end LCD TV’s veel vloeroppervlak in beslag, maar leuk om te zien zijn de laptops (en voornamelijk kleine 12″ laptops) die in europa niet verkocht worden. Volgens mij zijn ze ook nog niet zo lang op de amerikaanse markt gezien de koreaanse keyboards.

Zo meteen naar het Apple Center op 5th avenue. Dus misschien zo ook nog een blog entry!

Vista .. Mac

Posted by danny on februari 08, 2007
Apple, Apple Software, PC, PC Software / No Comments

Mensen vragen mij nogsteeds waarom ik een Mac heb inplaats van een PC.. Van het weekend weer eens een PC geinstalleerd, kwam neer op het volgende filmpje:

Apple Ad

iPhone zit er aan te komen

Posted by danny on december 03, 2006
Apple, Apple Hardware, portable / No Comments

Kevin Rose van de Diggnation, iemand met blijkbaar goede connecties binnen Apple (Gezien zijn eerdere voorspellingen omtrend de iPod Nano), heeft in zijn vidcast  aangegeven dat de langverwachte iPhone waarschijnlijk al in januari een amerikaanse release kan verwachten. Tevens kon hij al gedetaileerde specs geven:

 • January launch on “all” providers, both CDMA and GSM
 • Extremely small form factor
 • Two battery design (with single charger) — one for playing music, the other for phone functions
 • Flash memory: 4GB for $249, 8GB for $449
 • “Slide-out keyboard”
 • Possibly touchscreen

Nu is het wel zo dat deze specs volledig botsen met de geruchten die al gingen. Die geruchten spraken een QWERTY-toetsenbord en een touchscreen tegen. Nog even afwachten dus.

Dan’s Column - iDont.com

Posted by danny on mei 29, 2006
Dan's Column, Gadget, iPod / No Comments

Wie de website idont.com bezoekt zou op het eerste gezicht kunnen denken dat men te maken heeft met een ‘oprechte’ anti-ipod site. Echter na wat navigeren blijkt deze anti site niet meer dan een reklame site voor De Sandisk Sansa e200.

Het oogt nogal knullig met links mp3-speler review sites zolas ‘anythingbutipod’. Klinkt ook al erg objectief. In plaats van goedkope marketingstunts als deze zou Sandisk zich beter kunnen richten op het verzinnen van een betere naam, dan Sansa.

Ook is het nogal vreemd om een bedrijf te aan te vallen en gebruikers te beschuldigen van kudde gedrag, om vervolgens het complete concept te kopieren in de hoop hetzelfde schaapachtig gedrag los te maken. Dit is dus propaganda in de rijnste zin van het woord.

Bron: On More Thing (Macosx.nl)

20″ LCD schermen

Posted by danny on april 22, 2006
Apple Hardware, Lifestyle, PC Hardware / No Comments

Al enige tijd zit ik mij te verbijten over de absurt slechte kwaliteit van mijn Dell 21″ Trinitron CRT scherm. Toen ik het kocht wist ik van de nadelen. Maar het scherm werkt nu echt te lang op de zenuwen. Nadeel is: Ik ben verslaafd geraakt aan hoge resoluties. Ik wil graag een behoorlijk LCD scherm met de mogelijkheid om hoge resoluties aan te kunnen (1600×1200 als minimum) met meer dan behoorlijke contrast rate en ditto kleurweergave. mijn eisen zorgen er dus voor dat ik moet vissen in een vijver waar de prijzen behoorlijk de pan uit reizen. Momenteel zijn de mogelijke opties die ik heb bekeken de Apple Cinema Display 20″ en de Dell 20″ ultrasharp 2005fpw. Beide maken gebruik van dezelfde interne display. Een nieuwe contender die ik via wat tests ondekt heb is de ViewSonic VX2025. De prijzen verschillen nogal De Apple is uiteraard het duurst zo’n € 880, de Dell €550 en ViewSonic ook.

200 euro voor mooiigheid is wat veel, dus het ziet er naar uit dat we al een afvaller hebben.. met andere woorden ik ben er nog niet uit.

Dell Ultra Sharp 20 ViewSonic VX2025Apple Cinema Display