Apple Hardware

MacBook Air - Eerste indruk

Posted by danny on januari 21, 2008
Apple, Apple Hardware, Dan's Column, Lifestyle, Office, portable / 1 Comment

Apple MacBook AirZo het nieuwe jaar is weer even onderweg en MacWorld 2008 achter ons. Apple heeft wellicht niet iedereen verrast met de MacBook Air (het concept kwam veelvuldig voor in de voorspellingen) echter de definitieve uitvoering was toch wel verrassend. Apple probeert een nieuwe markt uit en toch ook weer niet. In mijn eerste indruk probeer ik te analyseren wat voor plek dit stuk hardware in de markt krijgt en of dit enige toegevoegde waarde aan de huidige lijn van portable producten van Apple geeft.

Continue reading…

OMT #80: MacBooks op de middelbare school

Posted by danny on maart 07, 2007
Apple, Apple Hardware, Lifestyle, Nieuws / No Comments

De nieuwe One More Thing (nummer 80) behandeld de introductie van de MacBook op een middelbare school in Maastricht. Van deze introductie is door de mensen van OMT een hardstikke leuke en spontane reportage vanuit het diepe zuiden kunt u downloaden op de site van One More Thing. Je kunt ook de Video direct downloaden.

iPhone zit er aan te komen

Posted by danny on december 03, 2006
Apple, Apple Hardware, portable / No Comments

Kevin Rose van de Diggnation, iemand met blijkbaar goede connecties binnen Apple (Gezien zijn eerdere voorspellingen omtrend de iPod Nano), heeft in zijn vidcast  aangegeven dat de langverwachte iPhone waarschijnlijk al in januari een amerikaanse release kan verwachten. Tevens kon hij al gedetaileerde specs geven:

  • January launch on “all” providers, both CDMA and GSM
  • Extremely small form factor
  • Two battery design (with single charger) — one for playing music, the other for phone functions
  • Flash memory: 4GB for $249, 8GB for $449
  • “Slide-out keyboard”
  • Possibly touchscreen

Nu is het wel zo dat deze specs volledig botsen met de geruchten die al gingen. Die geruchten spraken een QWERTY-toetsenbord en een touchscreen tegen. Nog even afwachten dus.

20″ LCD schermen

Posted by danny on april 22, 2006
Apple Hardware, Lifestyle, PC Hardware / No Comments

Al enige tijd zit ik mij te verbijten over de absurt slechte kwaliteit van mijn Dell 21″ Trinitron CRT scherm. Toen ik het kocht wist ik van de nadelen. Maar het scherm werkt nu echt te lang op de zenuwen. Nadeel is: Ik ben verslaafd geraakt aan hoge resoluties. Ik wil graag een behoorlijk LCD scherm met de mogelijkheid om hoge resoluties aan te kunnen (1600×1200 als minimum) met meer dan behoorlijke contrast rate en ditto kleurweergave. mijn eisen zorgen er dus voor dat ik moet vissen in een vijver waar de prijzen behoorlijk de pan uit reizen. Momenteel zijn de mogelijke opties die ik heb bekeken de Apple Cinema Display 20″ en de Dell 20″ ultrasharp 2005fpw. Beide maken gebruik van dezelfde interne display. Een nieuwe contender die ik via wat tests ondekt heb is de ViewSonic VX2025. De prijzen verschillen nogal De Apple is uiteraard het duurst zo’n € 880, de Dell €550 en ViewSonic ook.

200 euro voor mooiigheid is wat veel, dus het ziet er naar uit dat we al een afvaller hebben.. met andere woorden ik ben er nog niet uit.

Dell Ultra Sharp 20 ViewSonic VX2025Apple Cinema Display

Wacom Graphire 4 A5 Classic XL Test

Posted by danny on april 16, 2006
Apple Hardware, PC Hardware / No Comments

Graphire 4 A5Al enige tijd ondervind ik fysieke problemen door mijn werk. Niemand wil in de WAO terecht komen en als zelfstandig ondernemer als helemaal niet. Reden voor mij om mij eens te richten op ergonomisch verantwoorde computer randapparatuur.

Mijn vriendin gebruikt al enige tijd een WACOM tablet. Haar persoonlijke ervaringen en mijn testrun op haar tablet (een Graphire4 A6) hebben mij er toe besloten de A5 versie aan te schaffen. Continue reading…

Kogel door de kerk: Apple komt met Boot Camp

Posted by danny on april 06, 2006
Apple Hardware, PC Hardware / No Comments

Intel InsideHet duurde even, maar nu is het dan toch mogelijk. Windows draaien op je Intel-Mac. Revolutionair nieuws en het zal de wenkbrauwen links en rechts toch wel doen fronsen. Het bezondere is  dat deze beta software release door Apple zelf wordt geleverd. Vanaf MAC OSX Leopard zal Boot Camp standaard worden meegeleverd. Nu kunnen Intel-Maccers de patch downloaden op de Apple site. Continue reading…

Mac’s en Webcams (die geen iSight heten)

Posted by danny on maart 30, 2006
Apple Hardware, Gadget / No Comments

Iedereen die een Mac heeft en gebruik wil maken van een webcam is of overgeleverd aan de geldverslindende iSight van Apple zelf of aan de grillen van de Open Source Community. Sommige Logitech QuickCam’s worden dan wel out-the-box ondersteund, erg bruikbaar zijn ze vervolgens niet. Hier een aantal tips om de zoektocht te versimpelen. Continue reading…