PC Hardware

Freecom lanceert kleinste 3.5-inch externe harde schijf ter wereld

Posted by danny on mei 20, 2009
Fotografie, PC, PC Hardware, portable / No Comments

Rijswijk - Freecom, fabrikant van externe harde schijven en draagbare storage-apparatuur, introduceert vandaag de ‘Hard Drive XS’, een ultracompacte 3.5” externe harde schijf. Het nieuwste lid van Freecom’s harde schijf-familie is meteen de kleinste 3.5” desktop harde schijf ter wereld en biedt een opslagcapaciteit tot maar liefst 1.000GB (1TB). De perfecte oplossing voor zowel thuisgebruikers als professionele gebruikers die eenvoudig en snel een backup willen maken van hun gegevens of die hun gegevens onderweg willen meenemen. 

De nieuwe, gestroomlijnde Hard Drive XS is in samenwerking met de Belgische topontwerper Sylvain Willenz ontwikkeld. De harde schijf is voorzien van een nauwsluitende zwart rubberen behuizing voor optimale grip en minder vibratie, waarbij functionaliteit wordt gecombineerd met raffinement. Doordat de harde schijf géén ventilator heeft, werkt hij vrijwel geruisloos. Hij weegt slechts 860 gram en is daardoor makkelijk mee te nemen. Dit maakt het delen van gegevens eenvoudiger dan ooit. Bovendien biedt de Turbo USB 2.0-verbinding overdrachtssnelheden die tot dertig procent sneller zijn dan oplossingen van concurrenten voor het up- en downloaden van gegevens. Sluit de harde schijf aan op een USB-aansluiting van een computer en gebruikers kunnen snel, eenvoudig backups maken van belangrijke gegevens en veilig op één centrale locatie zakelijke documenten, digitale foto’s, muziek en films opslaan. 

Net zoals zijn kleine broertje, de Freecom Mobile Drive XXS, die eerder dit jaar zowel een prestigieuze internationale iF Product Design Award als een Red Dot Design ‘best of the best’ Award kreeg, is de Hard Drive XS de nieuwste ontwikkeling in de blijvende zoektocht van Freecom naar meer toegankelijke en meer gebruikersvriendelijke opslag-producten voor iedere gebruiker, voor iedere omgeving. 

“Door de explosieve groei van Web 2.0-toepassingen en nieuwe media (van digitale foto’s en ‘home video’s’ tot gedownloade muziek, films en tv-programma’s) hebben computergebruikers steeds meer ruimte nodig om hun gegevens op te slaan”, zegt Axel Lucassen, medeoprichter en executive senior VP van productline management en marketing bij Freecom. “Zowel thuis als op kantoor is opslagruimte een van de dingen die we het meest op prijs stellen. Dankzij zijn compacte en stijlvolle vormgeving neemt de Hard Drive XS minder ruimte in een tas in en staat hij mooi op elk bureau, terwijl hij tegelijkertijd voldoende extra opslagruimte biedt voor zeeën aan gegevens.” 

 

Hard Drive Xs 1TB

Hard Drive Xs 1TB

Asus EEE Box

Posted by danny on mei 27, 2008
Linux, Nieuws, PC Hardware / No Comments

Na de release van de Asus EEE PC, komt er dan ook een desktop versie, de EEE Box. Net als de EEE PC is de Box een goedkope instapcomputer met weleens waar beperkte specs (Intel Atom processor) maar met een aangepast Linux besturingssysteem wel een zeer bruikbaar systeem voor standaard huis-, tuin- en keukencomputeractiviteiten. Het apparaat herbergt wel een 160GB HD en 2GB werkgeheugen, wat het systeem wel wat meer mogelijkheden geeft dan je op voorhand denkt.

Get Perpendicular

Posted by danny on juni 04, 2007
Gadget, IT, Internet, PC Hardware, portable / No Comments

Check dit, hilaruleus.

Get Perpendicular voorlichtingsfilm

Coolest S$%t I want to have: Sony Mouse Phone

Posted by danny on oktober 03, 2006
Gadget, Internet, Lifestyle, PC Hardware, coolest sh%$t I want to have / No Comments

In de nieuwe rubriek genaamd “Coolest s$%t I want to have”, als opener deze muis en skype-phone in één! De Sony VN-CX1 bevat volume controle en een LEDje dat aangeeft dat je gebeld wordt. Leuke functionele gadget dat tegen een prijs van $99 online her en der te bestellen is. Zoals hier.

Sony Mouse Phone

Casemod - Batman begins

Posted by danny on juni 20, 2006
Gadget, Lifestyle, PC, PC Hardware / 1 Comment

De mensen van Computer Choppers hebben, een jaar na de release van de film, een super coole Batman Begins casemod te koop. klein en compact is het niet, meer groot en opzichtig. Ideal voor een MCE systeem. Je kunt er 4 HDD’s in kwijt en de voorkant is voorzien van LCD display.

batman begins case mod

check de site

20″ LCD schermen

Posted by danny on april 22, 2006
Apple Hardware, Lifestyle, PC Hardware / No Comments

Al enige tijd zit ik mij te verbijten over de absurt slechte kwaliteit van mijn Dell 21″ Trinitron CRT scherm. Toen ik het kocht wist ik van de nadelen. Maar het scherm werkt nu echt te lang op de zenuwen. Nadeel is: Ik ben verslaafd geraakt aan hoge resoluties. Ik wil graag een behoorlijk LCD scherm met de mogelijkheid om hoge resoluties aan te kunnen (1600×1200 als minimum) met meer dan behoorlijke contrast rate en ditto kleurweergave. mijn eisen zorgen er dus voor dat ik moet vissen in een vijver waar de prijzen behoorlijk de pan uit reizen. Momenteel zijn de mogelijke opties die ik heb bekeken de Apple Cinema Display 20″ en de Dell 20″ ultrasharp 2005fpw. Beide maken gebruik van dezelfde interne display. Een nieuwe contender die ik via wat tests ondekt heb is de ViewSonic VX2025. De prijzen verschillen nogal De Apple is uiteraard het duurst zo’n € 880, de Dell €550 en ViewSonic ook.

200 euro voor mooiigheid is wat veel, dus het ziet er naar uit dat we al een afvaller hebben.. met andere woorden ik ben er nog niet uit.

Dell Ultra Sharp 20 ViewSonic VX2025Apple Cinema Display

Wacom Graphire 4 A5 Classic XL Test

Posted by danny on april 16, 2006
Apple Hardware, PC Hardware / No Comments

Graphire 4 A5Al enige tijd ondervind ik fysieke problemen door mijn werk. Niemand wil in de WAO terecht komen en als zelfstandig ondernemer als helemaal niet. Reden voor mij om mij eens te richten op ergonomisch verantwoorde computer randapparatuur.

Mijn vriendin gebruikt al enige tijd een WACOM tablet. Haar persoonlijke ervaringen en mijn testrun op haar tablet (een Graphire4 A6) hebben mij er toe besloten de A5 versie aan te schaffen. Continue reading…

Kogel door de kerk: Apple komt met Boot Camp

Posted by danny on april 06, 2006
Apple Hardware, PC Hardware / No Comments

Intel InsideHet duurde even, maar nu is het dan toch mogelijk. Windows draaien op je Intel-Mac. Revolutionair nieuws en het zal de wenkbrauwen links en rechts toch wel doen fronsen. Het bezondere is  dat deze beta software release door Apple zelf wordt geleverd. Vanaf MAC OSX Leopard zal Boot Camp standaard worden meegeleverd. Nu kunnen Intel-Maccers de patch downloaden op de Apple site. Continue reading…