Nieuws

Asus EEE Box

Posted by danny on mei 27, 2008
Linux, Nieuws, PC Hardware / No Comments

Na de release van de Asus EEE PC, komt er dan ook een desktop versie, de EEE Box. Net als de EEE PC is de Box een goedkope instapcomputer met weleens waar beperkte specs (Intel Atom processor) maar met een aangepast Linux besturingssysteem wel een zeer bruikbaar systeem voor standaard huis-, tuin- en keukencomputeractiviteiten. Het apparaat herbergt wel een 160GB HD en 2GB werkgeheugen, wat het systeem wel wat meer mogelijkheden geeft dan je op voorhand denkt.

De advertentiemaffia

Posted by danny on juni 08, 2007
Dan's Column, Media, Nieuws / 11 Comments

Vandaag was het weer zo een dag. Ik werd gebeld door iemand, die geen bedrijfsnaam noemde, maar vervolgens meldde dat ze mij de proefdruk van de advertentie voor één van hun blaadjes wilde toefaxen. Het duurde even voordat het lampje brandde, gezien ons bedrijf zich met diverse webshops veelvuldig op het advertentiepad begeven. Na een vraag voor welke activiteit de advertentie was en het ons webdesign bedrijf betrof, ging er opeens een lichtje branden. Was dit niet het zelfde ‘bedrijf’ dat mij vorig jaar ergens had gebeld met dezelfde vraag? Toen, pas uit een soort gelijk akkefietje rollend, het mens in kwestie een flinke uitbrander gaf met een hoorn op de haak als effect.

Nu werdt ik dus weer gebeld. Nadat ik onraad begon te ruiken en begon te vissen naar de ware bedoelingen, werd ik snel afgewimpeld, met ik stuur de gegevens per mail naar u toe. Ik zeg prima. Op dat moment mis ik de assertiviteit om er direct een einde aan te maken.

Het ging om het blaadje waarvan ik de naam niet meer kan noemen. In iedergeval de doelgroep is moeilijk te relateren aan webdesign. Sterker, de doelgroep heeft in de verste verte niks met onze klanten kring te maken. Het eigenlijk kul om te gaan beredeneren waarom ze je uitkiezen, ze proberen iedereen die in het KvK register staat.

Anyways, ondernemers, doe nooit aan telefonische sales mee. Ligt misschien voor de hand, maar de advertentie maffia is sluwer dan je denkt en in het begin is ook niet alles te overzien.

Vreemd genoeg kan de advertentiemaffia gewoon hun gang gaan, zonder dat er iets vanuit de overheid of vanuit de diverse autoriteiten aan gedaan word. 7 van de 10 keer (wilde gok) wordt er getekend voor een advertentie die via de telefoon frauduleus aan de man is gebracht. Maar het bedrog moet toch aangevochten kunnen worden Na honderden klachten kan een instantie toch zorgvuldig een dossier opmaken en in overleg met instanties de zaken die er uitvoortvloeien rechtelijk aanvechten. Want meestal zijn de argumenten van de maffia ‘dat ze toch geld zat hebben om een rechtzaak uit te zitten’. Meld in alle gevallen uw ervaringen bij www.fraudemeldpunt.nl. Ik raad bloggende ondernemers aan om een melding als deze te plaatsten op hun blog om zo doende de awareness ( dus ook gelijk via de searchsites) te vergroten.

OMT #80: MacBooks op de middelbare school

Posted by danny on maart 07, 2007
Apple, Apple Hardware, Lifestyle, Nieuws / No Comments

De nieuwe One More Thing (nummer 80) behandeld de introductie van de MacBook op een middelbare school in Maastricht. Van deze introductie is door de mensen van OMT een hardstikke leuke en spontane reportage vanuit het diepe zuiden kunt u downloaden op de site van One More Thing. Je kunt ook de Video direct downloaden.

Super Soldier Serum uitgevonden

Posted by danny on januari 05, 2007
Comics, Internet, Media, Nieuws / No Comments

Zoals het er nu naar uitziet zal in de toekomst het Super Soldier Serum daadwerkelijk wel eens relateit kunnen worden. Dus wie wil zich opofferen om de echte Captain America te worden ;) Volgens een bericht op de USA Today -website is er een middel op muizen getest dat bij die muizen nieuw spierweefsel ontwikkeld waardoor de muis harder kan loppen en meer uithoudingsvermogen heeft. De overeenkomst met het SSS ten opzichte van normale doping is dat het effect blijvend is en dat er iets aan de spiersamenstelling gebeurt. Normale doping doet meestal iets met de bloedsamenstelling.