Uncategorized

Windows HostingYourParty, O!M!G!

Posted by danny on oktober 07, 2009
Uncategorized / No Comments

Microsoft….Microsoft.. Wanneer gaan jullie het eens leren…

Mac Mini Home Theater : Receiver

Posted by danny on juli 01, 2009
Uncategorized / No Comments

Dit is het eerste gedeelte van mijn serie over het creëren van je eigen Home Entertaiment System gebaseerd op een Mac Mini. Het eerste onderwerp is de receiver.

We hebben een receiver nodig die, buiten een goed geluid produceert, ook beschikt over genoeg juiste in- en uitgangen.
Continue reading…

BigDog, 4 legged robot

Posted by danny on juli 30, 2008
Engineering, Robotica, Uncategorized / No Comments

elke tech-minnend persoon heeft wel eens de ASIMO robot van Honda gezien. Zeker de laatste generatie geeft toch het vermoeden dat de mens dienende robot niet ver weg meer is.

Boston Dynamics heeft het niet over de menselijke boeg gegooid maar die van de viervoeter. De robot heeft dus vier poten wat het meer mogelijkheden geeft op moeilijke en oneven terreinen. Deze robot is compact en heeft een zeer geavanceerd correctie systeem wat het mogelijk maakt omzich op ijs en rotsen te corrigeren op het moment dat de balans wegvalt. De robot wordt ontwikkeld in samenwerking met het Amerikaanse Ministerie van defensie maar ook civiele doeleinden zijn er genoeg te bedenken.

Bekijk even het filmpje op de site. De robot is beweging heeft een surreëel apparaat met een zeer realistische (lees: freaky) motoriek. Nu nog die 2 cilinder aggregaat (zet je volume niet te hoog) vervangen met accu’s.

BigDog by Boston Dynamics

MSN Phishing, help!

Posted by danny on juli 09, 2008
IT, Internet, MSN, Uncategorized / No Comments

Onlangs werd ik overspoeld met spamberichten via MSN van twee van mijn vrienden. Eigenaardige was dat de links zonder enig verhaal werden verstuurd, terwijl de betreffende gebruikers offline waren.

Uit nieuwsgierigheid geklikt, blijkt het hier om zogenaamde Phishing sites te gaan. Deze sites zien er op het eerste oog uit als bijvoorbeeld een foto-service voor MSN, met een inlogscherm om je MSN login gegevens te gebruiken om bijvoorbeeld de foto’s te kunnen bekijken.

Wat er gebeurd na inloggen heb ik niet geprobeerd, maar één ding is zeker, de zojuist ingevoerde login gegevens worden door de kwaadwillende opgeslagen en gebruikt voor verdere verspreiding in de hoop waarschijnlijk betaalde accounts tegen te komen met gevoelige persoonlijke informatie zoals credit card gegevens.

Deze vorm van “social enginering” schijnt op jaar basis 55 miljoen dollar aan schade aan te richten. Wees dus gewaarschuwd.

Het is nog mij nog niet helemaal duidelijk wat de consequenties zijn van het inloggen op deze phishingsites, maar aan te raden is om direct je wachtwoord te wijzigen, zodat mogelijke account misbruik kan worden voorkomen.

Gelukkig Nieuw Jaar

Posted by danny on januari 07, 2008
Uncategorized / No Comments

Een Gelukkig Nieuw 2008!

Windows 386 is the shit!

Posted by danny on februari 08, 2007
Uncategorized / No Comments

In de tegenwoordige tijd probeert Microsoft de solitairende doelgroep naar Vista te switchen met de “Wauw!” campagne. Microsoft maakte er in het verleden zelfs zeer belachelijke halve speelfilms met hun nieuwe besturingsysteem in de hoofdrol. Zo ook voor Windows 386:

Windows 386 ad

U kunt Stichting Correlatie, uw plaatselijke GAK of EO Nazorg raadplegen voor hulp na het zien van deze film. Neogadget is niet verantwoordelijk voor enige mentaal letsel of fysiek letsel wat er uit voort kan vloeien.

Woont de nieuwe messias in de J F Kennedystraat te Staphorst?

Posted by danny on september 14, 2006
Uncategorized / 1 Comment

Toen ik lekker zat te browsen in Google Maps en de veluwe aan het afstruinen was, kwam ik in Staphorst terecht, waarom weet ik niet. Maar ik deed een nog al schokkende ontdekking. Op de J F Kennedystraat in staphorst is namelijk een nogal rare sterachtige vorm. Zou het noordelicht zich boven het gereformeerde Staphorst bevinden? Is dit een teken van de heilige geest.. weird shit. Linkje naar Google Maps.

Noorderlicht boven staphorst

Nederland voorloper met internet gebruik

Posted by danny on augustus 29, 2006
Uncategorized / No Comments

In het begin van het breedband tijdperk liepen we in nederland flink achter. De infrastructuur in grote delen van ons land was niet toereikend genoeg om uberhaupt ADSL mogelijk te maken. Soms moest zelfs de straat open om kabels te vervangen. Echter de achterstand is ingelopen. Nederland is nu aanvoerder in europa aangaande de internetdichtheid. 80 procent van de nederlandse huishoudens heeft een internetverbinding waarvan 60 procent een breedband verbinding. Dit is opmerkelijk omdat in andere landen het gemiddelde van het percentage breedband verbindingen rond de 25 procent ligt.

Ooh wat warm en wat druk

Posted by danny on juli 18, 2006
Uncategorized / No Comments

Hallo allemaal, voor de gene die met enige regelmaat de moeite nemen om af en toe hier te  kijken: Sorry voor de verwaarlozing, maar momenteel is het te druk en te warm om veel te posten. Vakantie komt er aan en uiteraard zijn er een aantal oplevermomentjes rond de vakantie gepland. Dus voor en na vakantie zoals gewoonlijk mega druk.

Anyways: voor wie nog niet is geweest, prettige vakantie en tot over een maandje.

in de aanbieding, muismat nu voor maar €380.27!

Posted by danny on juni 09, 2006
Uncategorized / No Comments

Speciaal voor de formule 1 liefhebbende computer gebruiker, deze Formula 1(tm) Muismat. Het muispoppervlakte is afgewerkt met leer en aan de achterkant met italiaans suede de rest van het materiaal is carbonfiber. Natuurlijk met een mooi F1 logo. Deze typische gadget is wat aan de prijzige kant en is dus schijnbaar alleen interessant voor de rijders en teambazen zelf. Dit grapje kost u 380 euros.
formule 1 muismat